Iets over mij, ik ben bijna 71 jaar en al ruim 7½ jaar met pensioen. Ruim 14 jaar geleden begonnen met verzamelen toen mijn vrouw was overleden om iets te doen. Spaar niet voor de handel of zo, heb er overal maar 1 van.
In principe alleen Nederlandse zaken, maar als er hele mooie of leuke buitenlandse zijn dan koop ik die wel. O euro biljetten ben ik mee begonnen nadat ik de eerste in Hamburg bij Miniatur Wunderland had gekocht.
Daarna steeds een gekocht als ik ergens was en ze te koop waren. Natuurlijk naderhand via internet alsnog 0 euro biljetten gekocht van plaatsen waar ik ook echt geweest ben. ( staat er * bij)

De Site is gemaakt in HTML (Hypertext Markup Language), CSS (Cascading Style Sheets) en PHP (oorspronkelijk stond de afkorting voor 'Personal Home Page Tools'. Maar tegenwoordig voor 'PHP: Hypertext Preprocessor') en hier en daar een paar simple javascript regels.
Alles is door mijzelf gefotografeerd voor en achter, de platte dingen zoals de 0 Euro biljetten zijn gescand. De foto's en scans zijn daarna in een grafisch programma bewerkt en gesaved. Coincards in een grootte van 1227x780 pixels, de 0 Euro biljetten zijn 1423x780 pixels.
Alle items zijn voorzien van een 1 pixel licht grijze rand, deze word als een layer over de foto's en scans heen gelegd. Er wordt geen gebruik gemaakt van z.g.n. Thumbnails,
Alle kleinere foto's worden door de PHP data of CSS verkleind. Alle data die u ziet staat in verschillende PHP files samen met de filenamen. Afhankelijk van wat u wilt zien wordt deze opgehaalt en getoond.
Dit gebeurt allemaal op de webserver en is daarom ook niet terug te zien in de code. Dat is de kracht van PHP, alles wordt op de server afgehandeld waardoor de site sneller is.
Alleen bij uw eerste bezoek kan het wat langer duren omdat dan de wat grotere foto's in het cache moet worden gelezen.
 
De site bestaat uit een tabel, die heeft een achtergrond die u links ziet staan. In de juiste kolommen / regels word de content geplaatst. Daar zit natuurlijk CSS en HTML opmaak bij om alles op zijn plaats te houden. Als u een keuze maakt in het menu wordt er snel een nieuwe tabel met nieuwe content overheen geplaatst.
Doordat de meeste zaken al in het Cache (soort geheugen) van de browser zit wordt het snel verwerkt en hoeft dus niet opnieuw worden ophaald van de Server. Alleen nieuwe zaken die nog niet in het Cache zitten worden opgehaald.
 
Het hele menu is in CSS gedefinieerd. Ook de statussen zijn afhankelijk van wat u doet en word door de CSS bepaalt wat de kleur van de knop wordt.
De knoppen met de witte tekst zijn er altijd en in elke menu. De donkere knoppen worden gevuld afhankelijk welke keuze u gemaakt heeft. U ziet 2 voorbeeld knoppen in het plaatje links.

De extra knoppen onderin het menu hebben ook een andere kleur tekst. Deze kunnen verschillend zijn afhankelijk van uw keuze, er kunnen maximaal 6 extra knoppen gebruikt worden.

Oranje : Als u met uw muis er overheen dan maakt de CSS hem oranjel, hover heet dat.
Groen : is de status Active, de keuze die u gemaakt heeft.

Het grote zwarte vlak naast het menu is een z.g.n. IFRAME, dat is een kader wat ook in CSS is gedefinieerd en veranderd van inhoud als u een keuze maakt. Hierin worden de Coincards en de foto's getoond. De achtergrond is een image, die door CSS in de tabel verwerkt word. Zie plaatje rechts hiernaast.
 
 
De site maakt veel gebruik van PHP, er zijn 2 belangrijk routine's, toon_cards en toon_foto die beide weer afhankelijk zijn van een data file. Elke groep heeft zijn eigen data file met gegevens, hieronder een klein stukje data van de Herdenkingsmunten.
Iedere kaart of munt heeft zijn eigen regel. Bovenin het data file staat natuurlijk nog meer informatie m.b.t. fotogrootte, thumbnail grootte, pagina en menu informatie.
 
			array( '25' ,'025 / 2011 / EDU / 5€' ,'Het Muntgebouw Vijfje' ,' ' ,'45,00' ,'2.011' ,'025_V.gif' ,'025_A.gif' ,'025_E.gif' ,'G' ,'1' ),
			array( '26' ,'026 / 2011 / UNC / 5€' ,'Het WNF Vijfje'    ,' ' ,'10,00' ,'-.---' ,'026_V.gif' ,'026_A.gif' ,'leeg'   ,'G' ,'1' ),
			array( '27' ,'027 / 2011 / EDU / 5€' ,'Het WNF Vijfje'    ,' ' ,'35,00' ,'2.011' ,'027_V.gif' ,'027_A.gif' ,'027_E.gif' ,'G' ,'1' ),
			array( '28' ,'028 / 2012 / UNC / 5€' ,'Het Tulpen Vijfje'   ,' ' ,'10,00' ,'-.---' ,'028_V.gif' ,'028_A.gif' ,'leeg'   ,'G' ,'1' ),
			array( '29' ,'029 / 2012 / BU / 5€' ,'Het Tulpen Vijfje'   ,' ' ,'35,00' ,'10.000' ,'029_V.gif' ,'029_A.gif' ,'leeg'   ,'G' ,'1' ),
			array( '30' ,'030 / 2012 / EDU / 5€' ,'Het Tulpen Vijfje'   ,' ' ,'45,00' ,'2.012' ,'030_V.gif' ,'030_A.gif' ,'030_E.gif' ,'G' ,'1' ),			
 
'25' Is het Coincardnummer
'025 - 2011/02 - EDU - 5€ - Verz.' : 1e regel gegevens coincard
'Het Muntgebouw Vijfje ' : 2e regel Naam
' ' : 3e Regel extra informatie ( nu spatie is dus leeg)
'Prijs : 45,00 € , Oplage: 2.011'
'025_V.gif' : coincard voorkant file
'025_A.gif' : coincard achterkant file
'025_E.gif' : Indien EDO envelop file anders 'leeg'
'G' : Status van de led, G voor Groen, B voor Blauw, O voor Oranje, R voor Rood, U voor Uit
'1' : Naslag, wordt gebruikt om aan te geven welke naslag is gebruikt voor de prijs en de oplages. 1 : NVMH (2023) / 2 : Leuchtturm (2021) / 3 : Internet / 4 : Battenburg (2020) enz.
 
Op het moment dat u een keuze maakt in het menu of sub menu wordt deze date gelezen en vertaald door toon_card en toon_foto. op het moment dat u op volgende/vorige klikt is de data daarover al beschikbaar.
Voordeel daarvan is dat als de structuur van de site klaar is men alleen maar in het data file hoeft te wijzigen en de foto op de juiste plaats zetten en klaar is men.
Kan hier natuurlijk nog veel langer over praten maar nu heeft u klein idee hoe het werkt.
 
Mocht u nog vragen hebben neem dan Contact op via de Contactknop in het Help Menu.