Algemene informatie
Deze site heeft niet de intentie 100% correct te zijn. Het is een naslagwerk voor mijzelf samengesteld uit de informatie die in diverse catalogussen staat en Internet. Fouten kunnen dus voorkomen.
De site is gemaakt voor een schermresolutie 1600x1024 en alleen op deze grootte goed zichtbaar, bij kleinere/grotere schermen verkleine/ vergroten met CTRL +/-. Het was ook niet de intentie om er een openbare site van te maken.
Coincards, munten en andere zaken zijn wel door mij zelf gefotografeerd van de echte coincards en munten. Met uitzondering van de coincards die zich niet in mijn collectie bevinden, die komen van internet af.
De nummers bij elke coincard staan los van alles, deze zijn voor het gemak voor mij om door de PHP data heen te gaan die de schermen met de foto's aanstuurt.
Ook zijn niet alle onderwerpen op dezelfde tijd en onder dezelfde omstandigheden gefotografeerd, hierdoor kan enig kleur verschil onstaan. Deze site is echter alleen een naslagwerk.
Soms lijkt het alsof de munt is beschadigd, echter alle coincards zitten in het hard plastic kapje voor en achter. Daar zit waarschijnlijk een krasje in of iets op.
Rechts bovenin ziet u de datum en de tijd wanneer het getoonde file voor het laatst is gewijzigd. Ik denk dat de werking duidelijk is maar hieronder toch een korte uitleg hoe alles werkt.
 
Datum / tijd / Feest & Bijzondere dagen / Klok
Links staat de datum, en daaronder indien aanwezig de feestdagen en/of Bijzondere dagen. Er staan er een heleboel in. Daaronder een ouderwetse REAL TIME flipklok.
Deze is op alle schermen zichtbaar. Indien er geen Feest / Bijzondere dag is staan er 3 streepjes. Ga met de Muis over de feestdag / streepjes om alle dagen in de maand te zien.
 
Bijgewerkt
Op alle schermen staat rechtsbovenin Bijgewerkt : en datum/tijd. Dit betreft de datum/tijd van het data file wat aan dat menu of submenu hangt.
Als dit file gewijzigd word en gesaved veranderen automatisch deze gegevens. U kunt dan zien wat de laatste wijziging is.
Dit geld niet voor de Portaal : www.the-boss.org en de beide indexen van de sites. Daar worden de datum en tijd van de wijzigings files weergegeven.
Als er belangrijke wijzigingen zijn wordt dat daarin vermeld en kunt u dit ook in Help - Wijzigingen terug vinden.
 
Menu
Het menu staat links en blijft altijd op dezelfde plek. Afhankelijk van uw keuze zullen er knoppen worden leeggemaakt of geel_18 worden bijgeplaatst.
De lege knoppen werken NIET. Door een keuze te maken gaat u naar naar een submenu of de afbeelding die u gekozen heeft. U kunt echter altijd onderaan het scherm zien wat u keuze is geweest, deze staat daar vermeld.
De groene menu balk is de actieve balk en geeft aan waar u bent. Als u echter een level dieper gaat bij hetzelfde onderwerp blijft de menubalk groen maar komen er 3 <<< of>>>
U kunt hier dan weer op klikken om terug te gaan. Bij volgende coincard, munt of biljet komen dan ook <<< of>>> eventueel met bijbehorende geel_18
 
Sub Menu
Na uw keuze in het hoofdmenu kunt u in een Sub Menu terecht komen, daar in staan de verschillende typen/landen/onderwerpen die voor kunnen komen.
Hier kunt u kiezen uit de aangeboden onderwerpen, de naam/onderwerp staat eronder vermeld. Voor meer informatie ga met de muis over de image.
Uitleg LED : - Nieuw  - OK  - Buitendienst  - Gewijzigd  - Niet in gebruik Dit geld voor alle Sub Menu's
Onderwerp Overzicht Scherm
Nu uw keuze in het Sub Menu komt u in het onderwerp overzicht scherm, daar staan alle afbeeldingen die onder deze categorie vallen.
Ook hier kunt u kiezen uit de aangeboden onderwerpen, de naam staat eronder vermeld. Voor meer informatie ga met de muis over de image.
Uitleg LED : - Nieuw  - Aanwezig  - Afwezig  - Besteld / Verwacht  - Niet in gebruik Dit geld voor alle Overzicht schermen
Onderwerp Foto Scherm
In het onderwerp overzicht scherm op een onderwerp heeft geklikt komt u in het onderwerp foto scherm. Afhankelijk van de data word er een knop Envelop of Extra getoond. Door op deze knop te drukken krijgt u 1 of meerdere extra foto's te zien.
Ook verschijnen er knoppen <<< of>>> met bijbehorende geel_18 in het menu, zo dat u er doorheen kunt bladeren zonder steeds naar het onderwerp overzicht scherm te gaan.
Als u met de muis over de grotere images gaat verschijnt er een vergrootglas wat nog meer details geeft. Boven de images's staat de informatie over het onderwerp BV:
- 002 / 2014 / BU / 2 - Holland Coincard 2014 - Kinderdijk 1/5 - Ik hou van Holland - 55,00 - NVMH (2021) - 4.895
De led geeft de status aan, gevolgd door het volgnummer, het jaar, staat of type aanduiding en de naam van het onderwerp. Dan de prijs, de bron van de prijs en de oplage indien bekend.
U kunt ook op de knop Slideshow - AAN drukken, er verschijnt dan iedere 5 seconden een andere Image van het gekozen onderwerp.Dit geld voor alle Foto schermen
Mocht u nog vragen hebben neem dan Contact op via de Contactknop in het Help Menu.