- Help - The Boss - Bijgewerkt : 11/12/2023 - 15:17:15
 
-  Mijn naam is P.J.G. Boone en 71 jaar oud (gepensioneerd). Ik begon met vroeg begonnen met fotograferen toen ik 12 of 13 jaar oud was. Dat wat toen ik een Lubitel kreeg.
     Ik ging fotograferen met mijn buurman Peter van de Sloot. Toen kwam eigenlijk de beste camera die ik heb gehad met de Nikon F2 Photomic.
     Een werkelijk magnifiek apparaat, had ook verschillende zoekers en focusschermen en een achterwand voor 200 opnames, dat was nodig, de motordrive is erg snel liep.
     Had thuis ook een donkere kamer met een Opemus III en een prachtige Philips-belichtingsmeter. Veel foto's zijn daar ontwikkeld en afgedrukt.
-  Maar dan krijg je verkering, verloofd en trouwen. Je koopt een eigen huis krijgen en weer een donkere kamer totdat er kinderen komen, dag donkere kamer.
     Na een paar jaar werden uiteindelijk alle fotospullen verkocht. Ik heb er heel weinig mee gedaan vanwege werk, voortdurende diensten en de kinderen.
-  Toen de D70s op de markt kwam, pakte ik het fotograferen opnieuw op, wat eigenlijk niet zo eenvoudig was. Alle oude kennis was van analoog, digitaal voelde heel anders.
     Maar na een tijdje ging het beter. dan kom je op het punt dat je een andere camera wilt. Dat was een Nikon D300, wat een groot verschil was met de D70s.
     Ben zeer tevreden over de D300 en hou deze zeker nog een tijd. Onderweg heb ik altijd de Nikon P330 bij me, als er iets gebeurt of als je iets leuks ziet, maak ik een foto.
     De laatste tijd gebruik ik ook een JVC GZ-V515BE HD-filmcamera, filmen met een fotocamera vond ik niet leuk. Het is een compacte camera met een zeer goed resultaat.

  - "Het is niet de camera die de foto maakt, maar de persoon erachter". Fotograferen is heel persoonlijk. Het geeft mijn mening, over wat ik denk dat ik zie.
 
Mocht U problemen tegen komen of vragen hebben neem dan contact op via de Contact knop in het Help Menu.;