- Help - Uitleg - Bijgewerkt : 05/06/2024 - 10:16:56
 
  - Algemeen
  Dit zijn 2 site's ineen. de 1e is "The Boss Photo Collection" en de 2e is "The Boss Coincard Collection>"
  Beide Site's zijn ALLEEN vanuit het HOME scherm te benaderen. Alles wijst eigenlijk zich vanzelf, maar hieronder toch een korte uitleg.
  De Site's zijn door mij zelf gebouwd in HTML, CSS en PHP. Ook de PHP toon_exif en toon_foto routine is met informatie van het internet door mijzelf gemaakt.
  Alle foto's worden door 1 scherm routine afgehandeld.
 
  - Foto's
  U kiest een onderwerp in het menu LINKS en klikt erop, u krijgt dan het gekozen Album te zien met alle foto's die zich daarin bevinden.
  De knoppen van uw keuze worden groen zodat u kunt zien waar u bent. Dit staat tevens onder de foto's in de Informatiebalk.
  Door op de foto te klikken krijgt u een groter examplaar te zien. Links komen dan de besturings knoppen en Informatie te staan.
  Rechts bovenin staat de EXIF informatie van de foto als ook indien aanwezig de GPS informatie. U kunt hier alle belangrijke infomatie zien.
  Daaronder 2 vensters met de Vorige en de Volgende Foto. Daaronder de Diashow teller, u kunt de foto's automatisch laten afspelen.
  Indien u op de START knop drukt gaat de teller lopen. Deze telt 5 seconden af, daarna word de volgende Foto getoond.
  Dit gaat door todat u weer op de STOP knop drukt, of een andere keuze maakt in het menu.
  Indien u stopt om een foto beter te bekijken kunt u weer op start drukken en gaat alles weer verder. U moet dan wel weer 5 seconden wachten.
  Daaronder staan de knoppen om handmatig door de foto's heen te bladeren met er boven een teller die u laat zien welke foto het is.
  Als laatste de GPS knoppen, de EXIF routine weet dat er GPS data aanwezig is en geeft dit door aan het op Foto'scherm. De knoppen veranderen dan automatisch.
  U krijgt dan de Knop KAART te zien. Door nu op de Knop KAART te drukken krijgt u een gedetaileerde Google maps kaart te zien. de knop word dan grijs en
  de andere Knop toont FOTO. Als u dan weer op de knop FOTO drukt gaat u weer terug naar de oorspronkelijk Foto
  De werking van de Google Maps kaart wordt hieronder in het kort uitgelegd. Mooi voorbeeld is : Uitstapjes - Las Vegas - foto : 4
  Indien u klaar bent met kijken klikt u op de groene knop om terug te gaan of u maakt een andere keuze in het menu.
 
  - Panorama
  U kiest een Panorama en onder de foto staat de balk om heen en weer te schuiven.
  Rechts bovenin staat de EXIF informatie van het Panorama. U kunt hier alle belangrijke infomatie zien.
  Daaronder 2 vensters met de Vorige en de Volgende Panorama.
  Daaronder staan de knoppen om handmatig door de Panorama's heen te bladeren met er boven een teller die u laat zien welke foto het is.
 
  - Google Maps
  Als u op de knop KAART druk als hij zichtbaar word verschijnt er een gedetaileerde Kaart van de Locatie die in de GPS gegevens van de foto staan.
  De kaart is een SATELLIET kaart met een Overlay van de gegevens. U kunt nu een aantal dingen doen. Als u scrollt met uw muiswiel of de +/- op de kaart
  zoomt u in of uit. bij dieper inzoomen kan er een 3D beeld komen. Met de gebogen pijl knop kunt u het beeld in stappen van 90 graden draaien, het 3D beeld kan
  dan wel verdwijnen. De knop met de 4 vierkantjes schakeld 3D uit. Ook Streetview is mogelijk. Klik met de muis op het gele mannetje en houd de linkermuisknop
  ingedrukt, u kunt het mannetje nu verslepen. Onder het mannetje ziet u een kleine circel, ook verschijnen er blauwe lijnen en/of circels. U kunt nu de circel onder
  het mannetje nu op een blauwe lijn of circel plaatsen. U kunt nu door de plaats waar de foto genomen is heen wandelen, om terug te gaan klikt u op de pijl links
  bovenin in het zwarte gedeelte met de naam van de plaats, blauwe circels zijn meestal 360 graden Panorama's gemaakt door andere mensen.
 
Mocht U problemen tegen komen of vragen hebben neem dan contact op via de Contact knop in het Help Menu.